Relgion - Com Hem

Att läsa denna tyckte Emelie var en fröjd.
Så här kommer min religions uppgift.
Att skapa en egen religion.
Jag tog inte uppgiften allt för seriöst så detta blev resultatet.

Världen skapades genom en stor explosion. I denna explosion skapades också två människor, en man och en kvinna, Janne och Bettan blev deras namn.De trodde på en gud som oftast bara kallades Gud, men egentligen hette han Benke. Han var ungefär som kristendomens Jesus, de hade ungefär samma bakgrund eftersom att de växte upp tillsammans i Järfälla.

Benke tycker att man ska leva sitt liv lite som man vill. Han tycker att det är dumt med för mycket regler man ska försöka hålla, men han tycker i alla fall att han ska gå i kyrkan varje fredag för att säga ett par fina ord och bara för att träffa folk. Man ska också vara snäll mot alla annars kommer man till Benkes morfar Ishmahata när man dör och han är inte snäll. Någon helig text som bibeln finns inte, men när Benke var liten gillade han Bamse, så det skulle man kunna kalla en helig text. Bamse skrevs av Rune Andreason som bor på Jesus planet med kristendomen som religion. 

Ledaren i Janne och Bettans religion finns inte. Kanske om några år när det finns någon som vill ta på sig ansvaret för att vara en ledare, men ingen av de två känner sig riktigt manade. Men de vet på ett ungefär vad de vill att ledaren ska göra, de tycker bland annat att han ska hjälpa folk fram i livet och vara positiv till de val som de i livet. 

När Janne och Bettan fick barn tyckte Benke att de skulle ge barnet ett namn som blev Lotta och döpa henne i en kyrka. Men konfirmationen som finns i kristendomen är inte så viktig tycker han. Om Bettan eller Janne skulle dö tycker Benke absolut att man ska ta ett riktigt farväl av den avlidne i kyrkan, eftersom att Benke inte själv fick ta ett riktigt farväl av sin pappa, så han vet hur det känns. Varje år firar Bettan, Janne och Lotta Kryssmas tillsammans som är ungefär som kristendomens jul. De firar också nyår precis som en vanlig svensk familj skulle ha gjort. Sedan Lotta föddes tyckte de att de skulle göra någonting mer roligt för Lottas skull, då bildades midsommar.

När Lotta blev lite äldre började hon fundera över hur livet var. Hon blev rädd för att det skulle bli krig på jorden, så hon började fundera lite på hur hon skulle kunna lösa problemet med att tjejer inte fick vara med i armén.

Då fick hon en idé från en film som hon gillade när hon var liten, det var Mulan. Mulan klädde ut sig och gick med i armén för att hjälpa landet. Precis av samma anledning skapade Lotta den så kallade Lottakåren.


Kommentarer
Postat av: seb

min blogg nu =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback