Äntligen Italien

Då var det dags då.
Den långa, långa "dagboken" om de tio dagarna jag spenderade  med Emelie, Pappa och Faster i Italien.
Vet att det kan vara lite jobbigt, men ta en dag i taget, snart har du kommit igenom allt och bilderna på slutet blir höjdpunkten, alltså som bäret på grädden.


Det var alltså såhär:

Vi började med att beställa fyra flygbiljtter till Rom t o r.
Beställde sedan två hotellrum i Rom på hotellet Tre Stelle.
Och en bungalow på Riva Del Sole.

När det sedan blivit Lördagen den 8 september är det dags att åka.
Då ska man gå upp halv fyra för att halv fem ta sig iväg till Nyköping och Skavsta flygplats.
Lyftet av planet skedde 06.45 när vi väntat länge i kön för att växla pengar.
Väl på planet tittade vi mest folk och kände hungern krypa fram tills jag tog mig i kragen och beställde en kycklingsoppa.

När vi landat ungefär 9.20 väntade vi självklart på väskorna och begav oss direkt ut till lokalbussarna för att punga ut ett par euro och sedan åka hela vägen till Termini (tåg & bussstationen).
Ifrån Termini gick vi ett par hundra meter och kom fram till vårt Hotell Tre Stelle.
Väl uppe på rummet efter mycket om och men så drog vi på oss gå-skorna och började knalla.

Vi tog och gick ner till Romas mittpunkter och hade som mål att se Fontana Di Trevi under kvällstid. Under tiden hann vi se Spanska trappan, Panthenon, Piazza Navona, Piazza Sagna, trattorier hit och dit, massor med folk och åter igen massor med folk.
Tröttheten började faktiskt ta in på allihopa nu (vi låtsades nog lite att vi hade drabbats av lite jet lag, fast det inte alls var så). Det var alltså direkt i säng efter för många steg hem. Vi fick den lördagen också resans första två Bruschettas som genomsyrade hela resan.

Söndagen grydde och idag var det planerat att se Vatikanen och marknades vid Porta Portese.
Frukosten som vi hade trott skulle vara en hel buffé blev inget annat än en kopp choklad och ett Wienerbröd. Det var i magen ungefär som en fis i rymden.
Denna dagen fortsatte med en liten promenad till Termini och där köpte vi dagsbiljetter som man kunde använda till både tunnelbana, buss och spårvagn.
Vi tog då tunnelbanan till Ottaviano-station som ligger ungefär jättenära Vatikanen.

Vi stannade där vid ett litet "fik/bar" och tog oss en smörgås och något att dricka, så vi skulle kunna få i oss lite mer som våra svenska magar är vana vid. Efter mackan drog vi vidare till Vatikanen där det var ohyggligt mycke folk och mer skulle det bli. Vi valde att ställa oss i kön för att gå in i Basilikan och kika runt, målet var att ta sig högst upp och titta ut, men detta misslyckades direkt. Vi hittade för det första ingen uppgång och att ta de där trapporna lät inte alls så härligt som det skulle kunna vart. Vi spenderade i alla fall ungefär två timmar där inne och när vi väl kom ut sken solen lika mycket som den gjorde innan. Det var alltså vädigt varmt mot Sverige.

Nu hade vi ju sett Vatikanen och skulle nu mot Porta Portese och detta skulle inte ta så lång tid trots att vi på kartan såg att det var en hel del att gå och vi skulle gå genom fina parker men det hela sket sig ganska snabbt. Efter den lilla vätskepausen valde vi helt enkelt fel väl och kom inte på något sätt över till alla dessa fina parker som vi skulle ha gått igenom. Tillslut gjorde vi det efter att ha gått runt hela skiten och vi kom till utkiksplatsen vid Monumento a Garabaldi. Det var fint men just då orkade vi nog inte bry oss till fullo. Men efter att vi njutit av utsikten, konstaterat att vi ska köpa världens hus i Rom och vilat ett tag tog vi oss i kragen och knallade vidare mot Porta Portese.

Väl där var marknaden som bortblåst och det var bara skit kvar.
Då tog vi stegen över ön Isola och vidare bort över Forum Romanum (utgrävningarna från det gamla Rom) och vidare till Colosseum, kvällens höjdpunkt som också var bestämt att det skulle ses under nattetid.
När vi kände oss nöjda med den titten knallade vi vidare till någon trattoria/bar där vi drack ett par glas vin och bestämde oss för att ta oss hemåt för att sova, tröttheten fanns ju med oss denna kväll också.
Men hem kom vi inte, eftersom att påväg till tunnelbanan så fanns det en bar.
Där beställdes det drinkar för fullt och Emelie svepte en Mojito och jag tog en Daquiri Fragola (jordgubb för er som inte kan Italienska).
Drinken var nu snabbt uppdrucken och dags att ta tunnelbanan hem, det var vi värda eftersom att vi köpt ett dagskort och använde det bara två gånger.. SMART!
Nu var det i alla fall sovdags.

Måndag morgon grydde och vi gick ner till ännu en av Italiens underbara frukostar, choklad och Wienerbröd.
Dags att packa ihop för att fara till nästa ställe.
Drog en sväng på stan och sedan kilade vi iväg till Tågstationen för att ta tåget till Grosetto.
Det gick lite smått långsamt, fast ändå fort. Vi hann aldrig se så mycket av Grosetto eftersom att vi skulle ta bussen vidare till Riva Del Sole.
Väl på Riva så blev det första att dra fram bikinin för att ta årets första dopp i Medelhavet.
Sedan blev det en god middag och ganska tidigt i säng, eller blev det det?

Tisdagen grydde och en ordentlig frukost fick vi.
Sedan var det stranden hela dagen.
Kvällen spenderades i Castiglione Della Pescaia och vi tog en sväng "upp i bergen" och tittade på den äldre delen av staden. Fick en härlig middag och letade sprit för att frakta hem till Sverige.
Maten var god och nu blev det ännu en Bruschetta.
Kvällen blev längre än jag och Emelie hade tänkt, vi stannade på fler barer än väntat och jag bjussade pappa på en barrunda helt enkelt. Vi kom i säng ganska sent ändå.. Men kul hade vi..

Onsdagen grydde den med och det blev frukost och stranden.
En seg dag, dels för att jag lyckats dra på mig Emelies förkylning och lite däven från kvällen innan.
Sol och bad även denna dag och kvällen spenderades på Marbella Camping typ en kilometer bort. En lite däven jag åt Penne med köttsås och Emelie också. Men jag tror ändå att båda var nöjda. Det blev en lugn kväll.

Tordagen grydde och denna dag spenderades förvånansvärt på standen också.
Men kvällen gjorde intryck på mig i alla fall.
Vi gick till ett riktigt Steak House som de skulle säga i USA och fick in fin-fina-biffar som vi sedan fick härliga friterade potatis-chips till. Den måltiden slår alla vi ätit tror jag.
Men den kvällen slutade lite olyckligt, Emelie lyckades få en allergisk reaktion och vi gick hem för att det inte skulle bli värre. Men det gjorde inte så mycket. Väl hemma kom vi igång och började busa med faster.
vi somnade välroade den kvällen.

Fredagens morgon kom den också.
Ni förstår säkert mönstret och vi hamnade på stranden denna dag också.
Kvällen innan som vi hade planerat med buset gick i stöpet på grund av en ganska full faster som inget märkte när hon skulle sova, så vi fnittrade ännu mer då.
Kvällen blev inte så avancerad utan vi gick till en annan camping tror jag att det var, Le Dune hette det.
Där blev det en "riktig" Pasta bolognese och Bruschetta. Sedan blev det Bar Linné på Riva.
Kvällen blev lugn där med.

Lördagen blev lite mer annorlunda.
Vi tog en tidig buss in till Castiglione för att gå på lördags-marknaden. Köpte lite sprit och Pappa och Caterine åkte hem med bussen medans jag och Emelie valde att gå hem.
Väl hemma var det bara att hoppa i badkläderna och gå ner och bada lite. Värmen kan bli olidlig.
Gick själv en sväng längs stranden och fick en badvakt på halsen. (gjorde det nog med flit med tanke på att jag  dagen innan hade märkt av lite flörting från hans sida). Han ville ses på kvällen men jag dissade ganska hårt och begav mig lite rädd tillbaka till lägret.
På kvällen blev det bussen in igen och vi åt en massa god mat och det var massor med folk ute eftersom att det var någon typ av Gastronomisk festival under helgen. Självklart lyckas min badvakt se mig och jag trodde han skulle komma efter, men så blev icke fallet.
Kvällen blev ganska medelålders om jag säger så. Inte tidig och inte sen.

Söndagen blev ganska lugn och spenderades på stranden för att fixa till den sista brännan innan hemresan.
sedan blev det en lugn kväll på Rivas resaturang och den sista Bruschettan för resan.
Sedan blev det en lugn kväll i bungalown.

Måndag betydde hemresa och upp tidigt även denna gång.
Tog en buss till Rom och flygplatsen och väl på flyget kunde vi denna gång också andas ut efter lite stress hit och dit. Hemma igen på Svensk mark och solen sken även då.


Resans +
- De italienska Bruschettas man aldrig kommer glömma
- Det underbara sällskapet som gjorde resan oförglömlig
- Rom i sin helhet (alltså allt man såg)
- Att bara få komma iväg till värmen och något annat än Sverige

Resans -
- Alla jädrans fotsteg vi tog i Rom, några var verkligen för många
- Dåligt med shopping
- Porta Portese var inte alls vad det utgav sig för
- Förkylningen


Kollage italien
koll. italien 2

Kommentarer
Postat av: Hanna

WAW! har duockså vart i italien! HUR HADDE DU DET!? :D

Postat av: Hanna

Va härligt! :D men hahah det lär ju inge kul!. :/ va ni till vatikan staten?

2007-09-25 @ 15:39:21
URL: http://hannaaxelsson.blogg.se
Postat av: Hanna

underbart. låg du med påven med? :O

2007-09-25 @ 20:42:27
URL: http://hannaaxelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback